Specialisme

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Naast onder meer veilige en deskundige zorg, bieden wij uiteraard diverse soorten pijnstilling. Het is goed om te weten dat je bij St. Antonius Geboortezorg 24 uur per dag, 7 dagen per week pijnstilling kunt krijgen, als je dat wilt.

Een bevalling doet pijn. Maar iedereen beleeft pijn op een andere manier en gaat hier op verschillende manieren mee om. Als je merkt dat de pijn te veel voor je is, kijken wij samen hoe we jou het beste kunnen helpen de pijn te verlichten. Het bestrijden van pijn kan verlichting bieden en de kans op een gewone bevalling vergroten.

Pijnstilling vastleggen in geboorteplan

Het is goed om hierover vooraf al na te denken en dit onderwerp te bespreken met je partner en zorgverlener. Dit kun je doen door middel van het geboorteplan. Hierin kun je ook je overige wensen, verwachtingen en andere aandachtspunten kenbaar maken.

Alle vormen van pijnbestijding mogelijk

Wij  bieden wij alle vormen van pijnbestrijding aan en je kunt zelfs een ruggenprik krijgen in je eigen suite. De anesthesist komt dan naar jou toe. Lachgas is beschikbaar in vier van onze verlossuites. Wij bieden dit aan als pijnbestrijding bij poliklinsche bevallingen mits je verloskundige en de aanwezige kraamverzorgende gekwalicificeerd zijn voor het gebruik van lachgas.

Ook kun je zelf een TENS-apparaatje meenemen of vragen of jouw verloskundige deze beschikbaar heeft. Het apparaatje kun je tijdens de bevalling in je hand houden. Bij de bevalling plak je aan weerskanten van je ruggenwervel vier plakkers, daar waar de zenuwen uit de baarmoeder- en bekkenstreek het ruggenmerg in gaan. Je zet het apparaatje aan, en verhoogt stapsgewijs de stimulatie, tot het aangenaam aanvoelt op de plaatsen van de plakkers.

Lees de informatie op onze website

Lees ook