Vruchtbaarheidscentrum

Vruchtbaarheidscentrum

Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is

Wanneer je zwanger probeert te worden, dan hoop je dat dit snel en zonder problemen gebeurt. Wanneer een zwangerschap op zich laat wachten kan de huisarts je doorverwijzen naar het ziekenhuis.

Bij het Vruchtbaarheidscentrum in het St. Antonius Ziekenhuis kun je terecht voor uitgebreid onderzoek naar de reden voor het uitblijven van een zwangerschap en voor behandeling.

Het Vruchtbaarheidscentrum in het St. Antonius Ziekenhuis

We hebben veel kennis en ervaring op het gebied van vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsproblemen  en behandelen ruim 700 paren per jaar. We passen bij vruchtbaarheidsproblemen verschillende behandelingen toe, zoals: ovulatie-inductie, IUI, IVF en ICSI.

Multidisciplinair team

Het team bestaat uit gynaecologen die gespecialiseerd zijn in de voortplantingsgeneeskunde, ervaren fertiliteitsartsen, fertiliteitassistentes, een psycholoog, een seksuoloog, en een androloog.

Snel terecht

Je kunt bij ons snel terecht voor een eerste afspraak en voor onderzoek. Er zijn geen wachttijden voor een eventuele vervolgbehandeling. De poli is zeven dagen per week open voor behandelingen, dus ook in het weekend. Op dinsdag kun je ook ’s avonds terecht voor een poliafspraak.

De eerste afspraak

Voor de eerste afspraak krijg je een vragenlijst toegestuurd, die je thuis digitaal kunt invullen of op papier ingevuld mee kunt meenemen. We raden (echt)paren aan om samen te komen. Tijdens de eerste afspraak nemen we van beiden de medische voorgeschiedenis door en kijken we of er omgevingsfactoren aanwezig zijn die de kans op een zwangerschap beïnvloeden. We bespreken dan ook uitslagen van eerdere onderzoeken, bijvoorbeeld door de huisarts. Tijdens het eerste gesprek bepalen we welke onderzoeken nodig zijn om te beoordelen of alle voorwaarden die nodig zijn om zwanger te kunnen worden, aanwezig zijn. Dit zal per patiënt verschillen.

Persoonlijk en betrokken

Wij vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Daarom is een van onze specialisten je vaste aanspreekpunt tijdens het gehele traject van onderzoeken en behandelingen. Een behandelplan stellen wij samen met je op maat samen. Dankzij een persoonlijk behandelplan is de kans op een zwangerschap het hoogst. Iedere beslissing nemen we samen met je. Hierbij verliezen we het sociaal emotionele aspect niet uit het oog. We bieden je de mogelijkheid voor extra psychosociale ondersteuning, wanneer je daar behoefte aan hebt.

Digitale poli

Ben je onder behandeling bij het Vruchtbaarheidscentrum? Dan kun je je aanmelden voor onze Digitale Poli. Via deze beveiligde omgeving kun je vragen stellen aan je arts en (anoniem) ervaringen uitwisselen met anderen die ook bij ons behandeld worden. Ook houden we je via de digitale poli op de hoogte van nieuws met betrekking tot je behandeling.

Bereikbaarheid Vruchtbaarheidscentrum

Maandag t/m vrijdag

Van 8.00 tot 16.30 uur via telefoonnummer 088 - 320 62 50.

Zaterdag, zondag en feestdagen

Van 10.00 tot 11.30 uur via telefoonnummer 088 - 320 62 50. Alleen voor spoedoverleg of een afspraak die binnen 2 dagen dient plaats te vinden. Voor alle andere vragen of afspraken graag op werkdagen contact opnemen. 

Toon meer
  • 700
    paren per jaar
  • Digitale poli
    Voor online contact met artsen en lotgenoten
  • Freya pluim 2016-2017 St. Antonius Vruchtbaarheidscentrum
    Freya Pluim 2017-2018
  • Persoonlijk en betrokken