Vraag en antwoord Mijn Antonius

Veiligheid & privacy in Mijn Antonius

Veelgestelde vragen

 • Hoe veilig is Mijn Antonius?

  Wij gaan op een zorgvuldige en veilige manier om met uw gegevens. We voldoen aan de normen voor het uitwisselen van medische gegevens op internet. Berichten met medische informatie worden niet verstuurd via de reguliere e-mail, maar blijven binnen de beveiligde omgeving. Meer informatie leest u hier in ons privacybeleid.

 • Hoe veilig is de inlogmethode van Mijn Antonius?

  De veiligheid van uw medische gegevens staat voorop in ons ziekenhuis. De manier van inloggen op Mijn Antonius biedt dezelfde veiligheid als inloggen met DigiD. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een 2-factor authenticatie. Dit betekent dat u na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord altijd per sms-bericht een unieke code toegestuurd krijgt. Een extra stap om uw identiteit te controleren.

 • Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens?

  Uw gegevens in Mijn Antonius komen uit uw medisch dossier. Voor uw gegevens in Mijn Antonius gelden dezelfde regels als voor uw elektronisch patiƫntendossier (EPD) dat we in het ziekenhuis gebruiken. Wij gaan uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie leest u in ons privacybeleid.

 • Wie kunnen mijn gegevens in het medisch dossier inzien?

  Alle medewerkers, die getraind, bevoegd en geautoriseerd zijn om te werken met het elektronische patiƫntendossier (EPD) kunnen informatie inzien en/ of aanpassen in het EPD. In de praktijk is het echter zo dat alleen de betrokken zorgverleners of (balie)medewerkers uw dossier raadplegen of bewerken.

 • Met wie heb ik allemaal contact via Mijn Antonius? En kan ik zien wie dat zijn?

  Op Mijn Antonius heeft u contact met een zorgverlener uit uw behandelteam. Indien u meer informatie over uw zorgverlener wilt hebben, dan kunt u vanuit uw afspraakgegevens doorklikken naar meer details over uw zorgverlener. Of u kunt meer informatie vinden op de website bij 'Specialist vinden'.