Nadat alle onderzoeken zijn afgerond worden de resultaten besproken in een multidisciplinair overleg. Dit is een ziekenhuisbespreking, waarbij vanuit diverse specialismen artsen aanwezig zijn (longarts, verpleegkundig specialist, hart-longchirurg, radiotherapeut, nucleair geneeskundige, radioloog en patholoog). Gezamenlijk komen zij tot een voorstel voor een mogelijke behandeling. De longarts bespreekt dit voorstel met u.
De behandeling van niet-kleincellige longkanker en kleincellige longkanker verschillen van elkaar. De volgende behandelingen zijn mogelijk, al dan niet in combinatie met elkaar:
- Chirurgie
- Bestraling (radiotherapie)
- Chemotherapie
- Immunotherapie
Lees meer over mogelijke behandelingen bij:
Expertise en ervaring
Als uw huisarts u verwijst naar de specialist, dan kunt u in het St. Antonius Kankercentrum rekenen op een behandeling waarbij u als patiënt écht centraal staat. Dat begint al bij het stellen van de diagnose. We willen u zo kort mogelijk in onzekerheid laten. Daarom nemen we bij een verdenking op longkanker binnen één werkdag contact met u op voor een afspraak. Zo nodig kunnen we direct starten met het onderzoekstraject. Vaak zijn de onderzoeken bij het eerste gesprek zelfs al gepland, omdat we van tevoren aan de hand van uw gegevens bepalen welke onderzoeken er nodig zijn.
- Persoonlijke begeleiding voor de patiënt
- Betere zorg bij longkanker door wetenschappelijk onderzoek
- Meeste ervaring in de regio leidt tot betere kwaliteit
- Santeon-ziekenhuizen verbeteren zorg voor patiënten met kanker
Meer informatie
Websites
Andere relevante websites over longkanker zijn:
- KWF Kankerbestrijding
- Longkanker Nederland: het landelijk longkankerinformatiecentrum geeft veel informatie over longkanker en de mogelijke behandelingen. Er is een forum en u kunt een vraag stellen aan een arts. Een van onze longartsen is als adviseur aan het centrum verbonden.
- Instituut Asbestslachtoffers