St. Antonius Ziekenhuis vangt stijgende zorgvraag op

Praktijkvoorbeelden zorgtransformatie

Er zijn in het St. Antonius Ziekenhuis 300+ projecten gestart om de stijgende zorgvraag op te vangen. Hieronder delen we enkele praktijkvoorbeelden.

St. Antonius Ziekenhuis bezorgt medicijnen op de fiets

Fietskoerier

Het St. Antonius Ziekenhuis start met het bezorgen van specialistische medicijnen thuis. In de stad Utrecht gebeurt dat ook met de fiets. Vanaf vandaag gaan fietskoeriers daar op pad om specialistische geneesmiddelen bij patiënten thuis te bezorgen.

Lees het volledige nieuwsbericht hier >

Mission Impossible: laat het onmogelijke werkelijkheid worden

Verpleegkundigen

Organiseer de zorg zo dat verpleegkundigen twee keer zo veel patiënten kunnen helpen als nu het geval is, terwijl werkplezier en kwaliteit van zorg verbetert. Het leek een mission impossible, maar intussen ligt er een plan en staat een proef gepland dit najaar om te zien of het onmogelijke toch werkelijkheid kan worden.

Lees het volledige nieuwsbericht hier >

Voor zeer kwetsbare oudere met gebroken heup is operatie niet altijd de beste optie

Thomas Nijdam

Zeer kwetsbare ouderen met een gebroken heup kunnen meer baat hebben bij een palliatief behandeltraject dan een operatie. Dat is de conclusie van een kwalitatief onderzoek van arts-onderzoeker Thomas Nijdam van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. De conclusies van het onderzoek zijn in augustus gepubliceerd.

Lees het volledige nieuwsbericht hier >

App zorgt voor minder bezoekjes aan poli voor reumapatiënten

Jonge man bekijkt app reuma op een mobiele telefoon

Naar verwachting zal als gevolg van vergrijzing het aantal patiënten met reuma de komende jaren fors stijgen. De hoeveelheid zorgverleners zal echter niet in hetzelfde tempo mee stijgen. Onze reumatologen staan daarom voor een uitdaging: alle patiënten de best mogelijke zorg blijven bieden en gelijktijdig ruimte maken voor nieuwe patiënten. Meer regie bij patiënten en de mogelijkheden voor thuismonitoring door middel van een app bieden uitkomst.

Lees het volledige nieuwsbericht hier >

App voorkomt onnodig controlebezoek na spoedeisende hulp

App voorkomt onnodig controlebezoek na spoedeisende hulp

Patiënten met eenvoudige letsels, zoals botbreuken, verstuikingen en lichte verwondingen, die gezien worden op de Spoedeisende Hulp (SEH) komen vaak standaard terug voor policontroles. Een controlebezoek is echter lang niet altijd nodig bij dit soort eenvoudige letsels. Traumachirurg Marike Kokke en Henk Jan Schuijt van het St. Antonius ontwikkelden daarom samen met collega’s van OLVG de Virtual Fracture Care app, waarmee patiënten thuis aan hun herstel kunnen werken.

Lees het volledige nieuwsbericht hier >
Terug naar boven