Specialisme

Neonatologie

St. Antonius Geboortezorg biedt ook alle zorg rondom baby’s die te vroeg geboren zijn (prematuren), extra zorg nodig hebben of ziek zijn (Neonatologie). Omdat wij volgens de visie Family Centered Care werken, worden in principe, moeder en kind nooit gescheiden, ook als moeder en/of kind extra zorg nodig hebben.

Ze worden samen in de eigen suite verzorgd. Wij vinden het belangrijk dat ouders zoveel mogelijk bij de zorg van hun pasgeboren kind worden betrokken en zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun baby. Onze zorgprofessionals ondersteunen en stimuleren de jonge ouders zoveel mogelijk om hun kindje zelf te verzorgen. Ze kijken waar behoefte aan is en proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de ouders. We willen jullie coachen naar zelfstandigheid in de zorg voor jullie kindje. 

Bekijk ook de mooie film over baby Dorian die 8 weken te vroeg werd geboren en samen met zijn ouders verbleef in een van onze Neonatologiesuites. Een mooi praktijkvoorbeeld van de zorg die wij bieden aan te vroeg geboren baby's.