De vloeistof wordt door middel van injecties in de spataders gespoten. Dit veroorzaakt een chemische beschadiging van de binnenzijde van de ader waardoor deze dichtgaat.
Na de behandeling kunt u verschijnselen krijgen van een plaatselijke aderontsteking. Het behandelde gebied is dan warm, kan de kleur hebben van een (oude) blauwe plek en kan pijnlijk aanvoelen. Verder kan het behandelde gebied wat bobbelig voelen. Dit is allemaal normaal. Het lichaam ruimt de behandelde ader(s) op. Dit proces duurt enkele maanden. Daarna is de spatader niet zichtbaar meer. Het eindresultaat verbetert tot 1 jaar na de behandeling.
Expertise en ervaring
In het St. Antonius Spatadercentrum zijn alle spataderbehandelingen mogelijk. In het centrum werken onze dermatologen, vaatchirurgen en physician assistants samen om patiënten de beste spataderbehandeling te geven. Zij hebben zich allemaal gespecialiseerd in spataderzorg.
Voor onze spataderzorg ontvingen we het Spataderkeurmerk van de Hart- en Vaatgroep. Dat betekent dat onze zorg voldoet aan de kwaliteitscriteria die vastgesteld zijn door de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie.
Veilige zorg in het ziekenhuis
In het St. Antonius Ziekenhuis staat veiligheid voorop. Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Help ons a.u.b. om goed voor u te zorgen door ons te vertellen:
• Welke medicijnen u gebruikt.
• Of u allergieën heeft.
• Of u (mogelijk) zwanger bent.
• Als u iets niet begrijpt.
• Wat u belangrijk vindt.
• Als u iets ziet wat niet schoon is.
Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg.
Meer informatie
Websites
- Kijk bij de Hartstichting voor meer informatie over spataderen.
- Bij het Gezondheidsplein vindt u meer informatie over spataderen.