Home

ZorgSamen: passende zorg in regio Woerden

Luchtfoto Woerden

Onder de naam ZorgSamen werkt het St. Antonius Ziekenhuis samen met (zorg)partijen Fundis, Careyn, Hagro Woerden (huisartsen), RegiozorgNU en Altrecht aan passende en toekomstbestendige zorg voor de inwoners van regio Woerden. 

Passende zorg, wat houdt dat in?

Passende zorg is de juiste zorg die voor iedereen toegankelijk is en betaalbaar is voor onze samenleving. Om een aantal redenen is dit steeds lastiger aan te bieden, zoals door vergrijzing en het personeelstekort in de zorg. Dit betekent dat we de zorg anders moeten organiseren. Daar wordt landelijk aan gewerkt en ook wij zetten hier vol op in. Zo geven we steeds meer zorg dichtbij de patiënt en bundelen we waar dit kan de medisch specialistische (ziekenhuis)zorg. Op die manier kunnen we onze mensen, faciliteiten en middelen het beste inzetten. Om de zorg echt te veranderen is meer samenwerking nodig tussen partijen zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, huisartsen, maar ook bijvoorbeeld met gemeenten. 

Lees meer over deze ontwikkelingen op de pagina Onze zorg in de Toekomst of kijk naar dit filmpje.

Zorg in regio Woerden

Logo ZorgSamen

In Woerden is er meer vergrijzing en een groter tekort aan zorgverleners dan landelijk. Om samen aan oplossingen te werken hebben Fundis, Careyn, Hagro Woerden (huisartsen), RegiozorgNU en het St. Antonius Ziekenhuis ZorgSamen opgericht. Ook de gemeente Woerden en andere zorgpartners zoals Altrecht werken mee aan mogelijke oplossingen. 

Vier trajecten van ZorgSamen

  1. Ontwikkeling en bouw nieuw medisch centrum/gezondheidscentrum op het ziekenhuisterrein in Woerden
  2. Uitwerken voorstel voor een woonzorg-complex op het ziekenhuisterrein
  3. Verbeteren van de avond-, nacht- en weekendzorg in regio Woerden
  4. Opzetten van een expertisecentrum voor ouderenzorg.
Terug naar boven