Geboortezorg

Bij St. Antonius Geboortezorg bieden wij alle zorg rondom zwangerschap en geboorte. Wij willen jou en je partner graag begeleiden in deze bijzondere fase en jullie ondersteunen om je kindje een goede start te geven.

Je bent altijd welkom bij ons, of je nu komt bevallen met je eigen verloskundige of bij de gynaecoloog. Bij St. Antonius Geboortezorg staat 24 uur per dag een compleet team klaar om bevallingen te begeleiden. Wij werken intensief samen met diverse verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties. Samen zorgen wij ervoor dat we jou de beste zorg kunnen bieden rondom je zwangerschap en bevalling.

Sinds maart 2020 zijn bevallingen op locatie Nieuwegein definitief niet meer mogelijk. Locatie Utrecht is onze bevallingslocatie.

Lees meer over ons geboortecentrum en over de faciliteiten per locatie

Gezinsgerichte zorg

Bij St. Antonius Geboortezorg werken we volgens de visie;  Family Centered Care, oftewel gezinsgerichte zorg. Een van de kenmerken is dat moeder en kind na de bevalling niet worden gescheiden (ook als een van de twee extra zorg nodig heeft). Moeder en kind verblijven samen met de partner in een suite en worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is. Ook hebben we speciale neosuites voor baby’s die extra zorg nodig hebben of te vroeg geboren zijn. Ook hier blijven moeder en kind bij elkaar en kan de partner blijven slapen.

Comfortabele suites

Wanneer je bij ons bevalt doe je dit in een comfortabele suite die van alle gemakken is voorzien. Wij vinden het belangrijk dat jullie je thuis voelen bij ons. Onze suites zijn gezellig en huiselijk ingericht. Alle medische apparatuur is zoveel mogelijk weggeborgen achter kastdeuren, maar is wel – heel veilig-  in een handomdraai beschikbaar. Alle suites hebben een vaste, comfortabele bedbank voor de partner en een eigen badkamer met douche en toilet. Vele suites hebben daarnaast een ontspanningsbad en er zijn ook twee suites met een speciaal bevalbad.

Lees meer over St. Antonius Geboortezorg.

Informatieavonden

Mocht je nieuwsgierig zijn, lees dan verder op onze uitgebreide website of kom naar een van onze informatieavonden voor (aanstaande) ouders. Zo is er maandelijks de informatieavond  ‘Een goede start’. Hier kom je alles te weten over de kraamperiode en borstvoeding. Speciaal voor vaders organiseren wij de cursus ‘Aanpakken voor aanstaande vaders’.

Lees meer over onze informatieavonden

Ben je op zoek naar een verloskundige?

St. Antonius Geboortezorg werkt intensief samen met diverse verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties in de omgeving van Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Dit doen we binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV Uniek). Bij welke verloskundigenpraktijk je ook zit, je bent altijd van harte welkom om bij ons te komen bevallen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie, je inschrijven voor een informatieavond of een afspraak maken met St. Antonius Geboortezorg neem dan contact met ons op via
088 - 32 64 00 of stuur een mail naar geboortezorg@antoniusziekenhuis.nl

Toon meer

Aandachtsgebieden