Behandelingen & onderzoeken

Bypassoperatie (CABG)

Uw hart heeft, net als de rest van uw lichaam, zuurstof nodig. Dat krijgt het via een aantal slagaders die als een kroon of krans om het hart liggen: de kransslagaders.

Als één of meer van de kransslagaders vernauwd of verstopt is, krijgt het hart te weinig zuurstofrijk bloed. U kunt dan bijvoorbeeld last krijgen van pijn op de borst en kortademigheid. Als een gedeelte van de hartspier afsterft door zuurstofgebrek, spreken we van een hartinfarct.

Meer over een bypassoperatie (cabg)

We kunnen de zuurstofvoorziening van het hart herstellen door een 'omleiding' of bypass te maken. We nemen dan een stukje van een gezonde ader uit uw been, slagader uit uw arm of borstkas. We maken deze ader vast aan uw kransslagader: de ene kant vóór de vernauwing/verstopping en de andere kant erná. Zo kan het zuurstofrijke bloed voortaan om de blokkade heen naar het hart stromen.

Expertise en ervaring

Het St. Antonius Hartcentrum is een toonaangevend behandelcentrum voor alle vormen van hartklachten en -aandoeningen. We maken hierbij gebruik van de nieuwste behandelmethoden en –technieken. We zijn bovendien het grootste hartcentrum van Nederland en leveren kwalitatief hoogwaardige zorg tot ver buiten de regiogrenzen.
Jaarlijks voeren onze cardiologen meer dan 1000 ablaties uit. Dit maakt ons een van de grootste ablatiecentra van Nederland.
Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en behandelmethoden die beschikbaar zijn. Deze combinatie van expertise en moderne technologie stelt ons in staat om de beste zorg te bieden en de gezondheid van onze patiënten te verbeteren.

Lees hier meer over onze ervaring en expertise.

Meer informatie

Websites

Meer informatie over hart- en vaatziekten en mogelijke behandelingen vindt u op de volgende websites:

Gerelateerde informatie

Code CAR 81-B

Terug naar boven