Kromstand van de penis in stijve toestand wordt ook wel ziekte van Peyronie genoemd. Deze kromstand kan alle kanten op zijn. Deze aandoening kan veroorzaakt worden door littekenweefsel of kan aangeboren zijn. De erectie kan pijnlijk zijn. De kromstand van de penis kan problemen geven bij het hebben van seks. Ook kan het pijn geven bij de partner. Er zijn diverse behandelmogelijkheden, waaronder een operatieve correctie van de kromstand (Cavernoplicatie).
Expertise en ervaring
Veel ervaring
Per jaar worden ongeveer 25-30 patiënten geopereerd door dr. J.H.H. Beck, waardoor er veel ervaring is met deze operatietechniek. De verwachting is dat dit aantal zal oplopen, omdat patiënten bereidt zijn verder te reizen voor een operatie die in de eigen omgeving niet vaak wordt verricht. De meeste urologen in Nederland verrichten deze operatie slechts 1 à 2 maal per jaar.
St. Antonius Mannenzorg
Binnen St. Antonius Mannenzorg is ruime ervaring in de behandeling van de ziekte van Peyronie en de aangeboren kromstand. Wekelijks worden meerdere patiënten op de polikliniek gezien voor deze aandoening. In het St. Antonius Ziekenhuis komt u terecht bij een team dat gespecialiseerd is in mannenzorg (Andrologie).
De gespecialiseerde uroloog, dr. J.J. H. Beck en verpleegkundig specialist Mw. J.P. Verkerk-Geelhoed, hebben meerdere jaren ervaring in de diagnostisering en behandeling van de ziekte van Peyronie.
Hoofdbehandelaar
Patiënten worden in het ziekenhuis regelmatig door meerdere medisch specialisten tegelijk gezien. Er is echter altijd één medisch specialist eindverantwoordelijk voor de medische behandeling: de ‘hoofdbehandelaar’. Het is voor u dus belangrijk om te weten wie dit is. Wilt u weten wie uw hoofdbehandelaar is? Vraag dit dan aan de zaalarts of verpleegkundig specialist.
Het filmpje Wie is uw hoofdbehandelaar? geeft u meer informatie hierover.
Veilige zorg in het ziekenhuis
In het St. Antonius Ziekenhuis staat veiligheid voorop. Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan het ziekenhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Help ons s.v.p. om goed voor u te zorgen door ons te vertellen:
- Welke medicijnen u gebruikt.
- Of u allergieën heeft.
- Als u iets niet begrijpt.
- Wat u belangrijk vindt.
- Als u iets ziet wat niet schoon is.
Op de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie leest u meer tips over hoe u zelf kunt bijdragen aan veilige zorg.
Meer informatie
Heeft u nog vragen na het lezen van de informatie? Bel dan gerust de poli Urologie.